W.A. Higinbotham

Blog Publicatie W.A. Higinbotham op 13 mei 2021
William Higinbotham

W.A. Higinbotham

William was een Amerikaanse fysicus die lid was van het team die tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste atoombom ontwikkelde. Zijn team was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de mechanische ontsteking van de bom en voor de ontwikkeling van de meetinstrumenten. Ook heeft William de radar-display voor de experimentele B-28 bommenwerper ontwikkeld.

Als kenner van atoomwapens is William Higinbotham een grondlegger en leider van de groep “Federation of American Scientists“, de beweging tegen verspreiding van atoomkennis, -wapens en de daarbij behorende technologie.

In 1947 heeft William een baan aangenomen bij Brookhaven National Laboratory, waar hij tot zijn pensioen heeft gewerkt.

Naast zijn bijdrage in de atoomwapens, is William Higinbotham ook bekend in de wereld van de computerspellen. William heeft namelijk in oktober 1958 het eerste computerspel ontwikkeld. Het spel Tennis for Two kon worden gespeeld op een oscillograaf met een 5 inch monitor en leek veel op het spel PONG.

Het spel Tennis for Two werd ontwikkeld door William om bezoekers van de Brookhaven National Laboratory Visitor Open House te laten interesseren voor de wetenschappelijke ontwikkelingen. Om het spel te spelen moesten de bezoekers in rijen wachten en het spel was daarbij de populairste onderwerp van de hele tentoonstelling.

Persoonlijke kenmerken van W.A. Higinbotham

Volledige naam: William Alfred Higinbotham
Geboren: 22-10-1910
Gestorven:10-11-1994
Nationaliteit:Amerikaan
Geslacht:Man
Titels:Fysicus
Bedrijven:Brookhaven National Laboratory


          

Thema's:

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Wikipedia: William Higinbotham William Alfred Higinbotham (October 22, 1910 – November 10, 1994) was an American physicist. A member of the team that developed the first nuclear bomb, he later became a leader in the nonproliferation movement. Engelse vlag
Kantoor en schoolKantoor en school MuziekMuziek