3DES

Wat is 3DES?

Woordenboek Publicatie 3DES op 19 maart 2021

3DES

Triple Data Encryption Standard


3DES encryptie

Encryptie standaard, gebaseerd op de DES cipher. De 3DES encryptie gebruikt de DES algoritme 3x om de data te versleutelen. DES is een symmetrische sleutel algoritme, welke is gebaseerd op de Feistel network. Het gebruikt dezelfde sleutel voor zowel de encryptie (het versleutelen van) als de decryptie (het ontsleutelen van) de data.

Het Feistel network zorgt ervoor dat zowel de encryptie als de decryptie bijna dezelfde proces gebruiken, wat ervoor zorgt dat het algoritme eenvoudiger is te implementeren.

DES maakt gebruik van een 64-bit block en sleutelgrootte, in praktijk komt dit erop neer dat het slechts 56-bits beveiliging garandeert. 3DES was ontwikkelt om meer beveiliging te bieden. In 3DES wordt het DES algoritme 3x uitgevoerd met 3 sleutels. Het is alleen meer beveiligd wanneer de 3 sleutels niet gelijk zijn.

3DES bestaat uit 168 bits encryptie algoritme met 3 sleutels.

De encryptie van data bestaat uit 3 fasen:

  1. Encrypt
  2. Decrypt
  3. Re-encrypt

De ontsleuteling van data (decryption) bestaat ook uit 3 fasen:

  1. Decrypt
  2. Encrypt
  3. Decrypt

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag 3DEA
Engelse vlag Triple Data Encryption Algorithm


          

Thema's:

Woordenlijst:

Data Encryption
Het proces van het versleutelen van informatie. De informatie kan vervolgens alleen worden benaderd of ontsleuteld door degene die de juiste encryptie sleutel heeft. De data die is versleuteld (encrypt) wordt ciphertext genoemd. Het versleutelen van data is zeer belangrijk, omdat het mogelijk maakt om gevoelige of prive informatie over het internet te sturen, zonder […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
What is 3DES encryption and how does DES work? 3DES used to be one of the most prominent forms of encryption. It is based on the DES algorithm, but has since been superseded by AES in most use cases. Engelse vlag