Acquisitie

Wat is Acquisitie?

Woordenboek Publicatie Acquisitie op 10 juni 2021

Acquisitie


Marketing Acquisitie

Acquisitie is het werven van nieuwe klanten, opdrachten en het trekken van bezoekers naar de website. De acquisitie is een salesactiviteit en/of marketingactiviteit van een organisatie.

Typen acquisitie:

  • Koude acquisitie
    Bij koude acquisitie is er geen bestaand verband tussen klant/bezoeker en de organisatie/website. De potentiële klant/bezoeker wordt ongevraagd benaderd, bijvoorbeeld door middel van brief, mail of telefonisch. Vaak wordt het ongevraagd benaderen van klanten irritant ervaren.
  • Warme acquisitie
    Bij warme acquisitie krijgen bestaande klanten/bezoekers gerichte aanbiedingen. De acquisitie wordt meestal geïnitialiseerd door de leverancier, maar het kan ook zijn dat de acquisitie plaatsvindt aan het einde van een telefoongesprek/mailwisseling door de klant.

Soms staat er onder een vacature de melding “Acquisitie wordt niet op prijs gesteld“. Deze melding geeft aan dat het bedrijf niet zit te wachten op reacties van selectiebureaus en headhunters die naar aanleiding van de vacature hun diensten aanbieden.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Approach
Nederlandse vlag Klantenwerving


          

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Verklaring van marketingbegrippen en marketingtermen Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Nederlandse vlag
StudieboekenStudieboeken BoekenBoeken