Affiliatie Marketing

Wat is Affiliatie Marketing?

Woordenboek Publicatie Affiliatie Marketing op 21 juli 2021

Affiliatie Marketing


Affiliatie Programma Bol Com

Marketing model waarbij een bedrijf de mogelijkheid biedt aan webmasters om geld te verdienen, door producten en advertenties te laten zien op een website. Wanneer een bezoeker van een website klikt op een advertentie (banner) en een bestelling doet, krijgt de webmaster van de website een financiële vergoeding.

Voorbeeld van een affiliatie programma is die van Bol.com. De webmaster van een website kan partner worden van Bol.com en banners op zijn website plaatsen. Op het moment dat een bezoeker klikt op de banner en een artikel bestelt bij Bol.com, heeft de webmaster kans dat hij/zij een bedrag krijgt. Bij Bol.com moet de bestelling eerst rond zijn (geleverd, betaald en goedgekeurd door Bol.com), voordat de partner het bedrag krijgt gestort op zijn rekening.

Webmasters kunnen door gebruik te maken van affiliatie programma’s om de website(s) te kunnen onderhouden. De vergoedingen zijn vaak vrij klein. Het deelnemen bij een affiliatie programma levert voor de webmaster pas geld op, wanneer de website heel veel bezoekers trekt.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Nederlandse vlag Affiliatie Programma


          

Woordenlijst:

Advertentie
Een advertentie is de verzamelnaam voor alle commerciële uitingen. Doel van een advertentie is de lezer te verleiden tot een bepaalde actie of om de imago te vergroten. Voorbeelden advertentie vormen: Links Banners Button Interstitial Billboard Affiche Splash Nieuwsbrief Advertentie op sociale media SMS Advertorial Nieuwsbrief Doelen advertenties: Mensen te laten interesseren in producten, diensten, […]
Impression
Een impressie is het mogelijk zien van een advertentie door een bezoeker of potentiele klant. Bij impressie gaat het niet om de interactie, waarbij de bezoeker actie gaat ondernemen bij het zien van de advertentie, zoals het klikken op een banner. Alleen wanneer de advertentie zichtbaar is voor de bezoeker, telt dit als een impressie. […]