Analoge fotografie

Wat is Analoge fotografie?

Woordenboek Publicatie Analoge fotografie op 16 juli 2020

Analoge fotografie


Analoge Foto Huis Streek

Bij analoge fotografie wordt gebruik gemaakt van een analoge camera en een film. Een filmrolletje wordt geladen in de camera. Op het moment dat de fotograaf een foto neemt, reageert het licht met de chemicaliën in de film en de foto wordt in spiegelbeeld opgenomen. Pas wanneer de film wordt verwerkt in een doka (donkere kamer) of een fotolab, komen de foto’s tot leven.

Kenmerken analoge fotografie:

  • Aangezien er maar een beperkt aantal opnames op een rolletje zitten, moet de fotograaf goed voorbereid zijn om een foto te maken.
  • De fotograaf moet goed nadenken welke instellingen hij/zij gaat gebruiken: een foto kan nadien niet met een fotobewerkingsprogramma worden aangepast.
  • De foto’s zijn pas te zien, wanneer deze zijn ontwikkeld. De resultaten zijn pas later te zien, de verassing komt dus later.

Uitzondering op de laatste regel, zijn de instant camera’s. De film wordt in de camera ontwikkeld, waardoor de foto bijna direct te bekijken zijn.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Analogue Photography


          

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
A Quick Introduction to Analogue Photography Artikel op lomography.com over analoge fotografie. Engelse vlag
Fotografiewoordenboek.nl: Fotografie typen Woordenboek met verschillende typen fotografie. Welk type fotograaf ben jij? Keuze uit meer dan 70 verschillende typen, waaronder reis, architectuur, natuur, dieren, mode of juist naakt fotografie. Nederlandse vlag