Anonymous

Wat is Anonymous?

Woordenboek Publicatie Anonymous op 01 februari 2021
Anonymous

Een gedecentraliseerd internationale hacktivisten beweging die wereldwijd bekend is voor diverse cyberaanvallen tegen overheden, overheidsinstellingen, personen en bedrijven.

De naam verwijst naar een groep mensen die het internet verstoort om pranks uit te voeren of te protesteren. De communicatie binnen de internetgroep is anoniem en wordt geassocieerd met cyberaanvallen. Omdat er geen duidelijk leiderschapsstructuur of lidmaatschapsregels zijn, is Anonymous in praktijk een wispelturig collectief van mensen die min of meer de principes van de “47 Regels van het Internet” volgen.

Het collectief kan verschillende gedaantes aannemen, afhankelijk van degenen die op een bepaald moment de naam aan hun acties verbinden.

Credo Anonymous:

We Are Anonymous.
We Are Legion.
We Do Not Forgive.
We Do Not Forget.
Expect Us…


Thema's:

Woordenboeken:

StudieboekenStudieboeken Kantoor en schoolKantoor en school

Woordenlijst:

4chan
4chan is een populair imageboard dat bezocht wordt door miljoenen unieke bezoekers per maand. Oorspronkelijk was 4chan bedoeld als webstek voor Engelstalige discussies over Japanse animatiefilms (anime). De website heeft zich echter ontwikkeld tot een ontmoetingsplaats voor het bespreken van de meest uiteenlopende discussies, waaronder online pranks of ‘raids’ tegen andere websites of personen. Een […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijving
Wikipedia: Anonymous (Group) Wikipedia artikel over de hactivist groep Anonymous.

Bronvermelding:

Bron: Boek “Wij Zijn Anonymous”
Boek: Wij Zijn Anonymous
ISBN: 978-90-225-6364-9
Auteurs: Olson, Parmy
Jaar: 2012
Stad, Land: Amsterdam, Nederland
Uitgever: De Boekerij b.v.
Pagina's:
Website: