Application

Wat is Application?

Woordenboek Publicatie Application op 16 december 2020

Application

Meervoud: Applications

Application program


Corel Paintshop Pro

Programma’s die door mensen worden gebruikt voor hun dagelijkse bezigheden, zoals het schrijven van een brief, het bijwerken van een website, het plaatsen van commentaar op een Facebook-bericht of samen met een groep mensen vechten in een raid in een computerspel.

Voorbeelden van applicatie zijn:

  • tekstverwerkers,
  • games,
  • spreadsheets,
  • databases,
  • grafisch bewerking programma’s,
  • web browsers

 

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Nederlandse vlag Applicatie


          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Software
Verzamelnaam voor alle programmatuur die op beschikbare apparatuur (bijvoorbeeld computers) kunnen worden uitgevoerd. Soorten: besturingssystemen (operating systems),bijvoorbeeld Linux, Windows, IOS. hulpprogramma’s (utilities),bijvoorbeeld Windows Commander, Norton Utilities. aansturingsprogramma’s (drivers),bijvoorbeeld voor printer, scanner, beeldscherm, videokaart. toepassingsprogramma’s (applicaties),bijvoorbeeld Microsoft 365, iWork, iTunes, Chrome. apps,bijvoorbeeld apps voor de Android of Apple smartphone. Software is niet tastbaar, software wordt opgeslagen […]
Program
Software voor het uitvoeren van een of meerdere taken op een computer, bijvoorbeeld een tekstverwerker, spreadsheet, database, rekenmachine of grafisch programma. Programma’s zijn te onderscheiden in: Applicaties (application programs),bijvoorbeeld: tekstverwerkers, games, spreadsheets, databases, grafisch bewerking programma’s en web browsers. Systeem programma’s (system programs),bijvoorbeeld besturingssystemen, netwerk systemen, database systemen, programmeer programma’s, website servers, backupsystemen.