Backlink

Wat is Backlink?

Woordenboek Publicatie Backlink op 09 juni 2021

Backlink


Marketing Link

Een backlink is een koppeling (hyperlink) van een website naar een andere website. Backlinks vormen een subcategorie binnen Hyperlinks.

Backlinks zijn belangrijke graadmeters voor zoekmachines, des te meer links naar een website, des te belangrijker de website. Backlinks zijn van groot belang voor de positie in de zoekmachines. Ze geven het zoekmachine algoritme een indicatie van de populariteit en kwaliteit van de pagina waar naartoe verwezen wordt. 

Een webpagina waar veel andere websites naartoe linken geeft aan dat hier relevante informatie te vinden is over een specifiek onderwerp. Elke link naar een website wordt gezien als een soort stem.

Een zoekmachine algoritme kijkt niet alleen naar het aantal backlinks om de waarde van een website te bepalen, maar ook naar de kwaliteit van de backlink zelf. De kwaliteit wordt wordt onder andere bepaald door:

  • Komt de backlink van een website die relevant is aan de informatie op de webpagina. Wanneer pagina een IT Woordenboek is, dan zal een link van een website met woordenboeken relevanter zijn, dan van een website van een webwinkel voor kleding.
  • Wanneer de website een autoriteit is, die hoog staat genoteerd bij de zoekmachine, dan zal ook de backlink ook heel belangrijk zijn. Wanneer een website geen of weinig bezoekers trekt, zal de backlink geen of weinig waarde krijgen.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Nederlandse vlag Externe link


          

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Backlink Een Backlink is een koppeling van één website naar een andere website. Nederlandse vlag