Black Hat SEO

Wat is Black Hat SEO?

Woordenboek Publicatie Black Hat SEO op 22 juli 2021

Black Hat SEO


Black Hat SEO

Black Hat Seo is het optimaliseren van een website met het doel deze zo hoog mogelijk in de lijst van zoekmachines te komen. Door de regels van zoekmachines te breken of te omzeilen, probeert de webmaster op een onethische manier nog hoger te komen in de zoekresultaten.

Bij Black Hat SEO wordt er geen of minder aandacht geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid van een website, maar wordt de focus volledig geschonken om:

 • meer verkeer te genereren
 • zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren
 • advertentie-inkomsten te genereren

Black Hat SEO wordt gezien als een manier om het systeem te omzeilen en het stelen van het succes van andere websites die zich wel aan de regels houden. Websites die gebruik maken van Black Hat SEO kunnen worden gestraft door zoekmachines door de websites uit de zoekresultaten te verwijderen.

Enkele Black Hat SEO technieken zijn:

 • Het breken van de regels van zoekmachines.
 • Het focussen op het snel genereren van meer verkeer naar de website, i.p.v. het langzaam en originele proces.
 • Het probeert om zoekmachines te manipuleren

Black Hat SEO methoden:

 • Cloaking
  Techniek waarbij de maker twee verschillende inhoud van websites om zoekmachines voor de gek te houden. De eerste inhoud van de website is wat de zoekmachine ziet, terwijl de bezoeker een andere variant ziet. De pagina’s wordt gewaardeerd voor een specifieke term die niet gerelateerd is aan de inhoud van de website.
 • Keyword Stuffing
  Kernwoorden zijn essentieel voor het verbeteren van de SEO. Door overmatig gebruik te maken van kernwoorden, probeert de webmaster de pagina belangrijker te doen overkomen voor een specifiek kernwoord.
 • Link Farming
  Door gebruik te maken van link farms, worden veel hyperlinks geplaatst richting de website. Een link farm is een groot aantal websites van een leverancier, met het doel om backlinks te genereren naar websites van betalende klanten. Des te meer links naar een website gaan, des te belangrijker de website zal zijn voor zoekmachines.
 • Content Automation
  Middel om automatisch artikels en blogs te genereren op websites door gebruik te maken van een tool (hulpmiddel).
 • Comment Spam/Blog Spam
  Techniek waarbij de webmaster reacties en commentaren op andere websites te plaatsen, waarbij bepaalde kernwoorden worden opgenomen met links naar de websites van de webmaster. Meestal leveren de commentaren en reacties totaal geen toevoeging aan het artikel/blog waarop de webmaster reageert.
 • Kopen en verkopen van backlinks
  Tegen betaling links naar de website te kopen of links naar andere websites te verkopen. Wanneer de websites met betaalde links bekend zijn bij zoekmachines, kan het kopen van deze links juist negatief werken voor de ranking.
 • Duplicate Content
  Het dupliceren van de inhoud op een website, om zo meer artikelen te genereren.
 • Negative SEO
  Het rapporteren van concurrerende websites bij zoekmachines om deze te laten blokkeren. Om de concurrentie te verminderen, wordt de website steeds belangrijker.
 • Hidden text en links
  De website bevat tekst en links, die niet of slecht zichtbaar zijn voor de bezoekers, maar deze zijn wel zichtbaar voor de crawlers van zoekmachines. Wanneer de verborgen tekst gebruikt wordt voor specifieke lezers voor blinden en slechtzienden, dan valt deze techniek niet onder Black Hat SEO.
 • Doorway Pages
  Pagina’s die doorverwijzen naar andere pagina’s, vol met kernwoorden en nutteloze inhoud om de ranking te boosten. Wanneer een iemand een doorverwijs pagina bezoekt, wordt deze automatisch doorgestuurd naar de website.
 • Domain Squatting
  Het registreren van domeinnamen met een bepaalde woord (copyright) erin om hieruit voordeel uit te halen. Domain Squatting maakt misbruik van merknamen en bedrijfsnamen die bij andere partijen horen.
 • Data Scraping
  Het binnenhalen van teksten en andere zaken van andere websites, zonder dat de eigenaren hiervan op de hoogte zijn. Voor het scrapen wordt gebruik gemaakt van geautomatiseerde bots.
 • Sneaky redirects
  Methode waarbij zoekmachines andere pagina’s krijgt te zien, dan de normale bezoekers.
 • URL Hijacking
  Gebruik maken van domeinnamen met bijna dezelfde namen als bekende websites. De domeinnamen hebben een andere domeinextensie (.info i.p.v. .nl) of hebben een typefout. Wanneer de bezoeker een typefout maakt in de zoekmachine of in de browser, krijgt hij de foute website te zien i.p.v. de reguliere website die hij verwacht.
 • Malicious Site Behavior
  De website bevat zaken die niet wenselijk zijn voor de bezoeker, met kwaadaardige bedoelingen, zoals virussen, trojaanse paarden en andere malware in downloads.


          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Black Hat
Black Hat hackers zijn de criminelen van de hacker wereld, zij gebruiken hun hacker kunde en kennis voor kwaadaardige doelen. Deze hackers plaatsen de hackerwereld in een kwaad daglicht, zij zijn degenen die het nieuws halen. Enkele activiteiten black hat hackers: Defacen (aanpassen) websites Stelen data om bijvoorbeeld bedrijven af te persen, data te verkopen […]
Malware
Verzamelnaam voor alle kwaadaardige software varianten, waaronder virussen, ransomware, spyware, adware en trojaanse paarden. Malware refereert naar elk script of software code die kwaadaardige activiteiten uitvoert. Verschillende typen software die als malware kan worden aangeduid wanneer deze kwaadaardig zijn: Uitvoerbare bestanden (.exe, .bat, vbs, com, .cmd) Binary shell Scripts Apps Firmware Malware is onder te […]