Candid fotografie

Wat is Candid fotografie?

Woordenboek Publicatie Candid fotografie op 14 juli 2020

Candid fotografie


Schilder op ladder

Candid fotografie (verborgen camera) is het fotograferen van nietsvermoedende personen. Dit wordt veel toegepast tijdens straatfotografie, evenementen en door journalisten. De beelden en gezichtsuitdrukkingen zijn realistisch.

Hoewel “verborgen” doet vermoeden dat het hier om een fotograaf gaat die zich verstopt in de bosjes om te wachten tot het slachtoffer voorbij komt, is dit niet het geval. De fotograaf komt juist heel dicht bij het onderwerp.

Het voordeel van gebruik van de verborgen camera is dat de personen niet poseren, niet gemaakt lachen. Alles is realistisch, de gezichten hebben echte gevoelens, niets is namaak.

Candid fotografie is toepasbaar op meerdere typen fotografie:

  • straat fotografie,
  • familie fotografie,
  • reisfotografie.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Candid Photography


          

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
10 Tips for Becoming a Candid Photography Pro 10 tips van James Maher op ExpertPhotography.com om een professioneel candid fotograaf te worden. Engelse vlag
Fotografiewoordenboek.nl: Fotografie typen Woordenboek met verschillende typen fotografie. Welk type fotograaf ben jij? Keuze uit meer dan 70 verschillende typen, waaronder reis, architectuur, natuur, dieren, mode of juist naakt fotografie. Nederlandse vlag