CompTIA

Wat is CompTIA?

Woordenboek Publicatie CompTIA op 26 mei 2021

CompTIA

Computing Technology Industry Association


Comptia Certificaten

Computing Technology Industry Association is een non-profit organisatie en maker van diverse certificatieportfolio’s in de ICT.

De certificeringen van CompTIA behoren tot een van de meest gewilde in de branche en bieden een breed scala aan vaardigheden, van helpdesk tot cyber security. Het bedrijf zit in Oakbrook Terrace in de staat Illinois in Amerika, met meer dan 20.000 werknemers in 102 landen.

Voor de ICT-er heeft CompTIA de volgende certificeringstrajecten:

 • Core Skills
  Biedt basisprincipes van CompTIA, een reeks basiscertificeringen op instapniveau voor kandidaten met geen tot 3 jaar ervaring/opleiding.
 • Professionele Skills
  Omvatten veelzijdige vaardigheden om professionele carrières te verbeteren.
 • Infrastructure Pathway
  Ontworpen voor beginnende en middel ervaren infrastructuur-professionals met 18 maanden ervaring in de ICT en 9 maanden in hun vakgebied.
 • Cybersecurity Pathway
  Gechikt voor enigszins ervaren tot zeer ervaren kandidaten met minimaal 3 jaar praktische ervaring in de informatiebeveiliging.

          

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
CompTIA.org Opleidinginstituut voor de bekende CompTIA certificeringen, zoals CompTIA A+, CompTIA Network+, CompTIA Security+ en CompTIA IT Fundamentals. Engelse vlag
CompTIA Certificering CompTIA (Computing Technology Industry Association) is een non-profit organisatie en maker van een van de beste certificatieportfolio's in technologie. Nederlandse vlag