Familie fotografie

Wat is Familie fotografie?

Woordenboek Publicatie Familie fotografie op 15 juli 2020

Familie fotografie


Historisch familie portret voor huisje

Het fotograferen van een familie voor een portret. De foto’s geven de relatie tussen de personen weer.

Een familieportret wordt gemaakt op het moment waarbij je bij degene bent die het meest om je geven. Deze portretten worden vaak gekoesterd, in speciale fotolijstjes opgehangen of op de schoorsteenmantel geplaatst.

Familie fotografie gaat over het in beeld brengen van mensen die een familieband hebben. De grootte van de groep mensen kan variëren tussen een groep ter grootte van een gezin (ouders/kinderen), tot een hele familie (gezinnen, ooms/tantes, (over)grootouders).

Het maken van een familieportret is soms een hele bezigheid, waarbij je de gezichten (vrolijk) in beeld probeert te krijgen. Voor je het weet is er altijd weer die ene figuur die net een flauwe (gemaakte) glimlach opzet, of juist een andere kant op kijkt, waardoor de portret zijn waarde verliest.

Behalve het op een rijtje zetten van alle familieleden om een familieportret te maken, is het ook mogelijk om stiekem een foto te schieten. Deze foto’s hebben vaak het voordeel dat het geheel natuurlijker overkomt.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Family Photography


          

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Fotografiewoordenboek.nl: Fotografie typen Woordenboek met verschillende typen fotografie. Welk type fotograaf ben jij? Keuze uit meer dan 70 verschillende typen, waaronder reis, architectuur, natuur, dieren, mode of juist naakt fotografie. Nederlandse vlag
The Complete Guide To Family Photography Engelstalige gids over familie fotografie van Graig Hull op ExpertPhotography.com. Engelse vlag