Film fotografie

Wat is Film fotografie?

Woordenboek Publicatie Film fotografie op 12 januari 2021
Oudewetse camera met uitvouwbaar flitser.
Film fotografie
Film photography

Film fotografie is de voorloper van digitale fotografie, waarbij een film (-rolletje) wordt gebruikt in plaats van een geheugen kaartje.

Aan het eind van de jaren 1800 kwam film fotografie in het leven. In 1908 introduceerde Kodak de “Safety film”, wat veiliger was dan de eerdere versies van film wat gemaakt was van zeer brandbaar materiaal.

In 1935 introduceerde Kodachrome voor films voor thuis (videos). De 35 mm film werd na 1936 gebruikt voor analoge fotocamera’s.

35 millimeter kleuren film bestaat uit diverse lagen en filters om een beeld te vangen, dat kon worden ontwikkeld in een kleuren foto. Het ontwikkelen van een zwart/wit beeld is minder complex en lang niet zo temperatuur gevoelig dan een kleuren foto.

Tot het begin van de 21ste eeuw was film fotografie de belangrijkste type van fotografie. Na de komst van de digitale fotografie, lieten de consumenten de analoge fotografie vallen. Toch krijgt de film fotografie steeds meer volgers, die de oude technieken weer gaan gebruiken.

Bij film fotografie moeten de foto’s eerst worden ontwikkeld bij een fotowinkel of in een donkere kamer, voordat de foto’s bekeken kunnen worden.


Thema's:

Woordenlijst:

Analoge fotografie
Bij analoge fotografie wordt gebruik gemaakt van een analoge camera en een film. Een filmrolletje wordt geladen in de camera. Op het moment dat de fotograaf een foto neemt, reageert het licht met de chemicaliĆ«n in de film en de foto wordt in spiegelbeeld opgenomen. Pas wanneer de film wordt verwerkt in een doka (donkere […]

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: 50 Types of Photography
Auteurs:
Jaar: 2020
Geraadpleegd: 27 juli 2020
Website: www.stocksy.com
Artikel link: https://www.stocksy.com/blog/types-of-photography/