Interactive movie

Wat is Interactive movie?

Woordenboek Publicatie Interactive movie op 05 mei 2021
Interactive movie

Een interactive movie is een film, waarin de speler bepaalde acties kan bepalen. De filmscenes zijn vooraf opgenomen of geanimeerd (tekenfilm). Afhankelijk van de beslissingen van de speler wordt de rest van de film aangepast. De film kent meerdere verhaallijnen en einden.

De speler kijkt vaak over de schouder van een filmacteur mee (third-person perspectief) en kan op vooraf gescripte momenten de acties van de acteur wijzigen. Wanneer de speler op een bepaald moment op de knop jump drukt of met de joystick naar rechts gaat, kan hij ervoor zorgen dat de acteur de aanstormende tijger ontwijkt of juist niet.

Een bekend voorbeeld van een interactieve film is Dragon’s Lair. Dragon’s Lair is ontwikkelt door Don Bluth, een animator die voorheen bij Disney heeft gewerkt.

Het speltype interactive movie valt onder adventure games.

Interactive Movie Game: Darkstar 2

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Interactieve film
Interactive film

Thema's:

Woordenboeken:

StudieboekenStudieboeken ComputerComputer

Woordenlijst:

Adventure game
Bij adventure games draait alles om het oplossen van puzzels. De gamer mag gebruik maken van de omgeving en spreken met game personages. Alles om hints te krijgen en de puzzels op te lossen. Soms kan de puzzel worden uitgebreid met mini games, waarbij de speler wordt uitgedaagd om de game uit te spelen en/of […]

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: The Many Different Types of Video Games & Their Subgenres
Auteurs: Vince
Jaar: 2018
Geraadpleegd: 22 april 2021
Website: iD Tech
Artikel link: https://www.idtech.com/blog/different-types-of-video-game-genres