IT

Wat is IT?

Woordenboek Publicatie IT op 21 mei 2020
IT
Informatietechnologie

Informatietechnologie houdt zich bezig met de methoden (infrastructuur, netwerken, ondersteunende systemen) en hulpmiddelen (randapparatuur, smartphones, etc.) die worden gebruikt bij het verzamelen, verwerken en delen van informatie.

De methoden en hulpmiddelen omvatten onder  andere codering en programmering, gegevensconversie, opslagmiddelen, beveiliging, systeemanalyse en -ontwerp, vaak in een zakelijke context. IT wordt beschouwd als een subcategorie van ICT.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Information Technology

Thema's:

Woordenboeken:

BoekenBoeken MuziekMuziek

Woordenlijst:

ICT
Een uitbreiding op het informatietechnologie (IT) die betrekking heeft op alle communicatietechnologie die mensen met elkaar verbindt. ICT verwijst naar de combinatie tussen informatietechnologie, media-/zendtechnologie, audio-/videotechnologie en telefonie.
Informatie
Dit is een verzameling gegevens die zodanig bij elkaar is gebracht, dat er een betekenis aan kan worden toegekend. Informatie is dus een interpretatie van de gegevens.

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijving
Passioned.nl – Informatietechnologie Wat is informatietechnologie en hoe pas je het slim in jouw bedrijf? En waarin verschilt IT van ICT? Wat zijn de 25 grootste trends in IT land?

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: Wat is het verschil tussen IT en ICT?
Auteurs: Van der Avoird, M.
Jaar: 2019
Geraadpleegd: 21 mei 2020
Website: ICTerGezocht.nl
Artikel link: https://www.ictergezocht.nl/blog/187_wat-is-het-verschil-tussen-it-en-ict/