IT

Wat is IT?

Woordenboek Publicatie IT op 21 mei 2020

IT

Informatietechnologie


SOHO

Informatietechnologie houdt zich bezig met de methoden (infrastructuur, netwerken, ondersteunende systemen) en hulpmiddelen (randapparatuur, smartphones, etc.) die worden gebruikt bij het verzamelen, verwerken en delen van informatie.

De methoden en hulpmiddelen omvatten onder  andere codering en programmering, gegevensconversie, opslagmiddelen, beveiliging, systeemanalyse en -ontwerp, vaak in een zakelijke context. IT wordt beschouwd als een subcategorie van ICT.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Information Technology


          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

ICT
Een uitbreiding op het informatietechnologie (IT) die betrekking heeft op alle communicatietechnologie die mensen met elkaar verbindt. ICT verwijst naar de combinatie tussen informatietechnologie, media-/zendtechnologie, audio-/videotechnologie en telefonie.
Informatie
Dit is een verzameling gegevens die zodanig bij elkaar is gebracht, dat er een betekenis aan kan worden toegekend. Informatie is dus een interpretatie van de gegevens.

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Passioned.nl – Informatietechnologie Wat is informatietechnologie en hoe pas je het slim in jouw bedrijf? En waarin verschilt IT van ICT? Wat zijn de 25 grootste trends in IT land? Nederlandse vlag
Wat is het verschil tussen IT en ICT? De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekenis van de twee, omdat ze op grote schaal in uiteenlopende toepassingsgebieden worden gebruikt. Nederlandse vlag
BoekenBoeken Films en seriesFilms en series