Linkfarming

Wat is Linkfarming?

Woordenboek Publicatie Linkfarming op 09 juni 2021

Linkfarming


Marketing Linkfarming

Een link farm is een verzameling van een groot aantal websites, die speciaal zijn gecreëerd om de positie (ranking) van een of meerdere websites in zoekmachines te verbeteren. De websites in de verzameling hebben backlinks naar elkaar en beïnvloeden zo het algoritme van de zoekmachines.

Een webmaster kan backlinks van elke website uit een link farm tegen betaling kopen, zodat een website snel een grote verzameling inkomende links krijgt. Des te meer inkomende links naar een webpagina, des te belangrijker de website wordt in zoekmachines. Deze vorm van linkbuilding kan resulteren in een betere vindbaarheid, en uiteindelijk tot meerdere bezoekers van de website.

Deze wijze van linkbuilding wordt door zoekmachines gezien als black hat SEO, wat niet gewaardeerd wordt door de betreffende zoekmachines. Zoekmachines als Google en Bing zijn continue actief in de bestrijding van linkfarming en andere soorten van manipulatie. Linkfarms die ontdekt worden, kunnen rekenen op een zware afstraffing of zelfs geheel worden verwijderd uit de listings.


          

Thema's:

Woordenlijst:

Backlink
Een backlink is een koppeling (hyperlink) van een website naar een andere website. Backlinks vormen een subcategorie binnen Hyperlinks. Backlinks zijn belangrijke graadmeters voor zoekmachines, des te meer links naar een website, des te belangrijker de website. Backlinks zijn van groot belang voor de positie in de zoekmachines. Ze geven het zoekmachine algoritme een indicatie […]