Linkruil

Wat is Linkruil?

Woordenboek Publicatie Linkruil op 09 juni 2021

Linkruil


Marketing Linkruil

Onder linkruil wordt het uitwisselen van links tussen 2 website eigenaren. Door een backlinks op elkaars website te plaatsen, worden de websites belangrijker voor zoekmachines.

Des te meer backlinks naar een website, des te belangrijker zoekmachines de website vinden. Het is dan ook voor een website eigenaar belangrijk dat er veel backlinks naar de website worden geplaatst.

Een ondernemersvereniging of inkoopcombinatie kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de ondernemers naar elkaar linken, zodat de ondernemers makkelijker kunnen worden gevonden in zoekmachines.

Een backlink op een pagina met linkpartners, waarbij nog 100 andere links staan, geeft weinig tot geen waarde aan de backlink. Een backlink op een belangrijke pagina, geeft juist heel veel waarde.


          

Thema's:

Woordenlijst:

ABC Linkruil
Vorm van linkruil, waarbij 3 websites betrokken zijn. Bij een linkruil worden tussen 2 websites links uitgewisseld. ABC-Linken werkt met 3 websites: A, B en C. De webmaster beheert 2 pagina’s (A en C). Er zijn geen links tussen website A en C. Om een backlink te krijgen van een andere website (B), wil de […]
Backlink
Een backlink is een koppeling (hyperlink) van een website naar een andere website. Backlinks vormen een subcategorie binnen Hyperlinks. Backlinks zijn belangrijke graadmeters voor zoekmachines, des te meer links naar een website, des te belangrijker de website. Backlinks zijn van groot belang voor de positie in de zoekmachines. Ze geven het zoekmachine algoritme een indicatie […]