LitRPG

Wat is LitRPG?

Woordenboek Publicatie LitRPG op 12 mei 2021

LitRPG

Literary Role Playing Game


LitRPG Way Of The Shaman

Literary Role Playing Game is een literaire genre waarbij de achterliggende gedachten van een RPG wordt gecombineerd met sciencefiction en fantasie boeken. In LitRPG krijgt de hoofdpersoon te maken met uitdagingen, beloningen en de bekende RPG karaktereigenschappen (strength, intelligence, agility, damage).

LitRPG is niet te vergelijken met GameLit, boeken die geschreven zijn naar aanleiding van een bestaande game, zoals Dugeons and Dragons en World Of Warcraft. Het verschil tussen LitRPG en GameLit is dat een LitRPG de eigenschappen van een RPG sterk laat meespelen.

Een typisch LitRPG zal ongeveer bestaan uit:

  • De hoofdpersoon komt te leven in een virtuele wereld voor een hele lange tijd, bijvoorbeeld wanneer de persoon komt te overlijden in de normale wereld.
  • De hoofdpersoon begint bij Level 0 of 1.
  • De hoofdpersoon kan zijn karakter kiezen uit verschillende rassen en klassen. Bij een LitRPG zal het vaak unieke rassen en klassen zijn.
  • De hoofdpersoon kan zijn karaktereigenschappen verbeteren door hogere levels te halen en/of betere gear (kleding/wapens) te vergaren.
  • De hoofdpersoon krijgt vaak unieke opdrachten (quests) met daarbij behorende beloningen (xp, unieke gear).

Bekende LitRPG boeken(series) zijn:

LitRPG: Awaken Online van Travis Bagwell

          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

RPG
Genre spellen, waarbij de speler in een virtuele wereld karakters besturen en een verhaal beleven. De term verwijst naar het vervullen van een bepaalde rol in het spel, bijvoorbeeld als mage (tovenaar), hunter (jager) of warrior (soldaat). De meeste RPG-spellen worden gespeeld in een fantasie- of middeleeuwse wereld, waar gevochten wordt met zwaarden en schilden, […]
GameLit
Een GameLit is een boek dat geschreven is naar aanleiding van een game of meerdere games. In tegenstelling tot LitRPG hoeft een gameLit niet de eigenschappen van de game mee te nemen. De hoofdpersonen leven en werken net zoals elk ander karakter in fantasie of sciencefiction boeken. Bekende GameLit boeken zijn: Jumanji van Chris van […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Wikipedia: LitRPG LitRPG, short for literary role playing game, is a literary genre combining the conventions of computer RPGs with science-fiction and fantasy novels. Engelse vlag