Malware anaysis

Wat is Malware anaysis?

Woordenboek Publicatie Malware anaysis op 27 maart 2021

Malware anaysis


Malware Analyse Tool

Het proces van het studeren hoe malware functies en de mogelijke gedragingen van een bepaalde malware zijn. De malware code kan per geval behoorlijk verschillen en het is belangrijk om de functionaliteiten te achterhalen.

Antivirusprogramma’s moeten zo snel mogelijk weten na het ontdekken van kwaadaardige software, hoe ze de malware moeten kunnen detecteren, onschadelijk maken en eventueel te verwijderen.

Doelen malware analyse:

  • Het begrijpen hoe het systeem was geïnfecteerd en wat de impact is.
  • Het vindbaar maken van de malware en hoe te voorkomen dat systemen geïnfecteerd kunnen worden met de malware.
  • De intenties en de motivatie van de aanvaller te achterhalen.
  • De dader te achterhalen en deze over te dragen aan de juiste autoriteiten, wanneer de sporen in de malware verwijzen naar een persoon.

          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Malware
Verzamelnaam voor alle kwaadaardige software varianten, waaronder virussen, ransomware, spyware, adware en trojaanse paarden. Malware refereert naar elk script of software code die kwaadaardige activiteiten uitvoert. Verschillende typen software die als malware kan worden aangeduid wanneer deze kwaadaardig zijn: Uitvoerbare bestanden (.exe, .bat, vbs, com, .cmd) Binary shell Scripts Apps Firmware Malware is onder te […]
Hacker
Iemand die over de technische vaardigheden beschikt om op computernetwerken in te breken en die de beveiliging van computersystemen/software aan de kaak stelt. Wanneer een hacker schade aanbrengt, wordt niet gesproken over een hacker, maar een cracker.

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Dynamic Malware Analysis in the Modern Era—A State of the Art Survey Although malicious software (malware) has been around since the early days of computers, the sophistication and innovation of malware has increased over the years. Engelse vlag
StudieboekenStudieboeken BoekenBoeken