Naaktfotografie

Wat is Naaktfotografie?

Woordenboek Publicatie Naaktfotografie op 21 april 2021
Naaktfotografie
Nude photography

Vorm van fotografie waarbij het naakte menselijk lichaam het onderwerp is. Bij naaktfotografie ligt de nadruk meer op de menselijke vormen, dan op het model. Bij een fotoshoot wordt gebruik gemaakt van een zorgvuldig gekozen houding (pose) en goede belichting. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van extreem licht, geoliede lichamen en schaduwen om de vormen van het lichaam goed uit te laten komen.

Een bekende vorm van naaktfotografie is figuurstudie, waarbij het gezicht van het model niet in beeld hoeft te komen, het lichaam wordt gefotografeerd als een landschap.

Naaktfotografie is niet hetzelfde als erotische fotografie, waarbij de erotische suggestie een rol speelt. Ook is naaktfotografie niet te vergelijken met glamourfotografie, waarbij de nadruk ligt op het model en zijn/haar uitstraling.


Thema's:

Advertenties:

Bol.com categorie: Populair in Fotografie – boeken

Woordenlijst:

Glamour fotografie
Glamour fotografie richt zich op de schoonheid van het menselijk lichaam. Hoewel dit een aparte genre is onder de typen van fotograferen is, wordt de inspiratie van glamour fotografie ook gebruikt bij portret en mode fotografie. De basis van glamour fotografie vormt de seksuele aantrekkingskracht van het mannelijke of vrouwelijke lichaam. Wanneer de foto’s te […]
Boudoir fotografie
Onder boudoir fotografie vallen de wat intieme, erotische en romantische foto’s van een persoon. Ze worden vaak geschoten in een slaapkamer of kleedruimte. De foto’s worden vaak geschonken aan de partner tijdens een verloving of een huwelijk. Boudoir is het Franse woord voor een ruimte waar een vrouw tijd heeft voor haarzelf. Boudoir fotografie zorgt […]

Bronvermelding:

Bron: Website “Naaktfotografie.info”
Website: Naaktfotografie.info
Geraadpleegd: 21 april 2021
Website: https://naaktfotografie.info/