Platformer game

Wat is Platformer game?

Woordenboek Publicatie Platformer game op 22 april 2021
Platformer game

Type videospel waarbij het reactievermogen van de speler tot het uiterste wordt getest. Het gaat hierbij om zaken zoals springen, klimmen, rennen, kruipen en bukken. De speler moet vaak van platform naar platform springen, trappen oplopen of over/op vijanden springen.

Bij een platform spel moet de speler richting een bepaalde kant gaan om het eindpunt van de betreffende level te halen. Bij het eindpunt kan de speler naar een volgende level gaan. De speler kan meestal de status van het niet eerder bewaren, dan wanneer de speler een bepaald eindpunt of tussenstop heeft gehaald. Indien de speler eerder “dood” gaat, moet de speler de level helemaal opnieuw spelen. De speler heeft vaak een aantal levens om het spel te spelen, zijn er geen levens meer, dan is het spel afgelopen en is de speler verslagen.

Platform games vallen onder action games.

Bekende platform games zijn:

  • Sonic the Hedgehog
  • Ratchet & Clank
  • Crah Bandicoot
  • Rockman
  • Oddworld
  • Earthworm Jim
  • Donkey Kong
  • Super Mario Bros

Het platform spel Jumping Flash! was het eerste 3D console platformer game, waarbij de speler meerdere kanten op kon dan alleen van links naar rechts. Het spel kon alleen op de Sony PlayStation worden gespeeld. Voordien waren er alleen 2D platform games, waarbij de speler alleen van links naar rechts (of van beneden naar boven) konden spelen.

Platform game: Donkey Kong

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Platform
Platformspel

Thema's:

Woordenboeken:

BoekenBoeken ComputerComputer

Woordenlijst:

Action game
Computerspel waarbij de speler in het midden staat van alle activiteiten, de speler bestuurt en beheert het spel. De activiteiten bestaan uit diverse fysieke uitdagingen die de speler moet overwinnen. Aangezien het vrij eenvoudig is om het spel te begrijpen en te starten, zijn actie spellen het populairst onder de videospellen. Onder actie spellen vallen […]

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: The Many Different Types of Video Games & Their Subgenres
Auteurs: Vince
Jaar: 2018
Geraadpleegd: 22 april 2021
Website: iD Tech
Artikel link: https://www.idtech.com/blog/different-types-of-video-game-genres