Prisma fotografie

Wat is Prisma fotografie?

Woordenboek Publicatie Prisma fotografie op 21 april 2021

Prisma fotografie


Prisma fotograferen

Vorm van creatieve fotografie, waarbij bij het fotograferen wordt gebruik gemaakt van een prisma. Door gebruik te maken van een prisma komt het licht compleet anders het objectief van de camera binnen.

Prisma

Een prisma is een object van glas, vaak gevormd als een driehoek of een ander geometrische vorm. Prisma’s worden gebruikt om het licht van verschillende golflengtes af te buigen. De prisma maakt het kleurenspectrum goed zichtbaar. Net zoals een regenboog, worden de kleuren in beeld gebracht.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Prism photography


          

Woordenlijst:

Kristallen bal fotografie
Wanneer je een foto schiet door een kristallen bal, wordt het beeld achter de bal op zijn kop weergegeven. Het fotograferen met behulp van een kristallen bal wordt kristallen bal fotografie genoemd.

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Fotografiewoordenboek.nl: Fotografie typen Woordenboek met verschillende typen fotografie. Welk type fotograaf ben jij? Keuze uit meer dan 70 verschillende typen, waaronder reis, architectuur, natuur, dieren, mode of juist naakt fotografie. Nederlandse vlag
Met een prisma fotograferen Tijdens het fotograferen kun je bijvoorbeeld een prisma gebruiken, waardoor het licht compleet anders je objectief binnenkomt. DigitalRev TV laat in deze tutorial zien hoe je gebruik kunt maken van een prisma tijdens jouw shoot! Nederlandse vlag