Rickroll

Wat is Rickroll?

Woordenboek Publicatie Rickroll op 03 februari 2021
Rickroll

Een meme waarbij iemand een link krijgt, die zeer interessant lijkt. Echter wanneer er op de link geklikt wordt, krijgt de persoon een muziekvideo te zien van Rick Astley met het liedje “Never Gonna Give You Up”.

De meme is ontstaan in 2007 toen mensen op het internetforum 4chan op een link naar de trailer van Grand Theft Auto IV (game) klikten doorgelinkt werden naar de muziekvideo van Rick Astley op YouTube.

De hackersbeweging Anonymous heeft op 1 april 2008 alle aanbevolen links op de voorpagina van de Scientology Church vervangen door links naar de muziekvideo van Rick Astley. Daarnaast werd tijdens protesten tegen de kerk “Never Gonna Give You Up” afgespeeld.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Rickrollen
Rickrolling

Thema's:

Woordenboeken:

GamesGames Films en seriesFilms en series

Woordenlijst:

Anonymous
Een gedecentraliseerd internationale hacktivisten beweging die wereldwijd bekend is voor diverse cyberaanvallen tegen overheden, overheidsinstellingen, personen en bedrijven. De naam verwijst naar een groep mensen die het internet verstoort om pranks uit te voeren of te protesteren. De communicatie binnen de internetgroep is anoniem en wordt geassocieerd met cyberaanvallen. Omdat er geen duidelijk leiderschapsstructuur of […]
Meme
Een slogan of afbeelding die op het internet populair is geworden en waarvan de betekenis meestal verloren gaat bij de reguliere internetgebruikers. Enkele memen: Inside joke voor Anonymous aanhangers: “This is delicious cake. You must eat” is een expressie dat gebruikt wordt op de imageboard 4chan om iemand die moeite heeft met de sterke wens […]

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: Wikipedia: Rickroll
Auteurs:
Jaar: 2021
Geraadpleegd: februari 2021
Website: Rickrolling
Artikel link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rickroll