Rickroll

Wat is Rickroll?

Woordenboek Publicatie Rickroll op 03 februari 2021

Rickroll


Rick Astley Never Gonna Give You Up

Een meme waarbij iemand een link krijgt, die zeer interessant lijkt. Echter wanneer er op de link geklikt wordt, krijgt de persoon een muziekvideo te zien van Rick Astley met het liedje “Never Gonna Give You Up”.

De meme is ontstaan in 2007 toen mensen op het internetforum 4chan op een link naar de trailer van Grand Theft Auto IV (game) klikten doorgelinkt werden naar de muziekvideo van Rick Astley op YouTube.

De hackersbeweging Anonymous heeft op 1 april 2008 alle aanbevolen links op de voorpagina van de Scientology Church vervangen door links naar de muziekvideo van Rick Astley. Daarnaast werd tijdens protesten tegen de kerk “Never Gonna Give You Up” afgespeeld.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Nederlandse vlag Rickrollen
Engelse vlag Rickrolling


          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Anonymous
Een gedecentraliseerd internationale hacktivisten beweging die wereldwijd bekend is voor diverse cyberaanvallen tegen overheden, overheidsinstellingen, personen en bedrijven. De naam verwijst naar een groep mensen die het internet verstoort om pranks uit te voeren of te protesteren. De communicatie binnen de internetgroep is anoniem en wordt geassocieerd met cyberaanvallen. Omdat er geen duidelijk leiderschapsstructuur of […]
Meme
Een slogan of afbeelding die op het internet populair is geworden en waarvan de betekenis meestal verloren gaat bij de reguliere internetgebruikers. Enkele memen: Inside joke voor Anonymous aanhangers: “This is delicious cake. You must eat” is een expressie dat gebruikt wordt op de imageboard 4chan om iemand die moeite heeft met de sterke wens […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Wikipedia: Rickroll Rickroll is een internetmeme, die ontstaan is in 2007. Nederlandse vlag