Shooter

Wat is Shooter?

Woordenboek Publicatie Shooter op 22 april 2021

Shooter


Shooter Game Escape from Tarkov

Videospel waarbij de speler met behulp van een of meerdere wapens vijanden of tegenspelers moet uitschakelen.

Shooters worden onderverdeeld onder de manier waarop de speler het spelkarakter aanstuurt:

 1. Wanneer de speler het karakter aanstuurt alsof hij/zij het karakter is, waarbij de viewpoint (kijkpunt) vanuit de ogen van het hoofdkarakter lijkt te zijn, wordt er gesproken over een first-person shooter.
 2. Wanneer de speler over het hoofd of iets achter het hoofd van het karakter meekijkt, dan wordt er gesproken over een third-person shooter.

Voorbeelden:

 • First-person shooters:
  • Call of Duty
  • Half-Life
  • Halo
 • Third-person shooters:
  • Fortnite
  • Splatoon

Shooters vallen onder action games.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Nederlandse vlag Schietspel


          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Action game
Computerspel waarbij de speler in het midden staat van alle activiteiten, de speler bestuurt en beheert het spel. De activiteiten bestaan uit diverse fysieke uitdagingen die de speler moet overwinnen. Aangezien het vrij eenvoudig is om het spel te begrijpen en te starten, zijn actie spellen het populairst onder de videospellen. Onder actie spellen vallen […]
FPS
Videospel waarbij de speler in de huid van het hoofdkarakter stapt. Alleen de arm met het wapen is zichtbaar van het karakter. De speler verzamelt wapens, munitie, gezondheidsdrankjes en verbandkistjes.

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
The Many Different Types of Video Games & Their Subgenres There are many different types of video games, and typically, they're categorized by their characteristics or underlying objectives—not by the type of gameplay they contain. Engelse vlag