Sociale media fotografie

Wat is Sociale media fotografie?

Woordenboek Publicatie Sociale media fotografie op 28 januari 2021

Sociale media fotografie


SocialMedia News

Sociale media fotografie is een volledige genre van het maken van foto’s voor berichten (posts) op Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn of ieder ander sociale media websites.

De persoonlijke berichten en foto’s vertellen het verhaal over iemands leven en voegen iets toe aan iemands online persona. De vrienden/kennissen en een ieder die toegang heeft tot de gegevens, kunnen reageren op de gedeelde berichten/foto’s.

Bedrijven kunnen hun producten/diensten ook delen op social media websites, waarbij de media wordt gebruikt als reclamemiddel. Ook kunnen bedrijven een of meerdere influencer sponsoren.

Social media influecers zijn personen die hun volgers proberen te inspireren, informeren, entertainen door foto’s en/of video’s te plaatsen op sociale media. Een gesponsorde influencer zal de producten van de sponsor promoten, vaak zonder vermelding dat ze gesponsord zijn.

Het publiceren van foto’s, video’s en berichten is net zoals bij een krant. Iedereen kan het lezen, kopiëren en gebruiken. Wees altijd voorzichtig met wat je op sociale media plaatst.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Nederlandse vlag Social media photography


          

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Fotografiewoordenboek.nl: Fotografie typen Woordenboek met verschillende typen fotografie. Welk type fotograaf ben jij? Keuze uit meer dan 70 verschillende typen, waaronder reis, architectuur, natuur, dieren, mode of juist naakt fotografie. Nederlandse vlag