Sportfotografie

Wat is Sportfotografie?

Woordenboek Publicatie Sportfotografie op 31 januari 2021

Sportfotografie


Sport Snooker

Het fotograferen van sportactiviteiten en -evenementen. Sport fotografie wordt gezien als een soort foto journalistiek, zeker wanneer de foto’s worden gemaakt tijdens een professionele sport. Sportfotografen werken vaak voor kranten of sport tijdschriften of voor sponsors en commerciële doeleinden.

Ook de amateur sportenactiviteiten worden gefotografeerd, vaak voor de website van de club/vereniging. De focus bij amateur fotografie ligt op het fotograferen van het dagelijks leven van de spelers.

Aangezien de meeste sporten gaan om snelheid, zijn voor het fotograferen van sporten speciale camera’s (professioneel), bijbehorende apparatuur nodig en de juiste instellingen. De shutter speed is een van de belangrijkste instelling.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Sports photography


          

Woordenlijst:

Foto journalistiek
Soort van journalistiek, waarbij de foto’s het nieuws vertellen. De foto’s worden gebruikt in kranten, tijdschriften en redactionele stukken. De fotojournalisten zijn verslaggevers die fotocamera’s en andere accessoires bij zich dragen, waarmee ze snel foto’s kunnen maken. Zij besluiten in luttele seconden welke beelden gefotografeerd moeten worden om het nieuws weer te geven. Vaak zijn […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Fotografiewoordenboek.nl: Fotografie typen Woordenboek met verschillende typen fotografie. Welk type fotograaf ben jij? Keuze uit meer dan 70 verschillende typen, waaronder reis, architectuur, natuur, dieren, mode of juist naakt fotografie. Nederlandse vlag