Sportfotografie

Wat is Sportfotografie?

Woordenboek Publicatie Sportfotografie op 31 januari 2021
Sportfotografie
Sports photography

Het fotograferen van sportactiviteiten en -evenementen. Sport fotografie wordt gezien als een soort foto journalistiek, zeker wanneer de foto’s worden gemaakt tijdens een professionele sport. Sportfotografen werken vaak voor kranten of sport tijdschriften of voor sponsors en commerciĆ«le doeleinden.

Ook de amateur sportenactiviteiten worden gefotografeerd, vaak voor de website van de club/vereniging. De focus bij amateur fotografie ligt op het fotograferen van het dagelijks leven van de spelers.

Aangezien de meeste sporten gaan om snelheid, zijn voor het fotograferen van sporten speciale camera’s (professioneel), bijbehorende apparatuur nodig en de juiste instellingen. De shutter speed is een van de belangrijkste instelling.


Thema's:

Advertenties:

Woordenlijst:

Foto journalistiek
Soort van journalistiek, waarbij de foto’s het nieuws vertellen. De foto’s worden gebruikt in kranten, tijdschriften en redactionele stukken. De fotojournalisten zijn verslaggevers die fotocamera’s en andere accessoires bij zich dragen, waarmee ze snel foto’s kunnen maken. Zij besluiten in luttele seconden welke beelden gefotografeerd moeten worden om het nieuws weer te geven. Vaak zijn […]

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: 50 Types of Photography
Auteurs:
Jaar: 2020
Geraadpleegd: 27 juli 2020
Website: www.stocksy.com
Artikel link: https://www.stocksy.com/blog/types-of-photography/