Straatfotografie

Wat is Straatfotografie?

Woordenboek Publicatie Straatfotografie op 03 februari 2021
Straatfotografie
Street photography

Het fotograferen in een publieke plaats, normaliter op straat, wordt straatfotografie genoemd. De foto’s worden vaak enigszins stiekem genomen, waarbij de gefotografeerde personen niet door hebben dat ze gefotografeerd worden. De foto’s zijn spontaan en niet in scene gezet.

Bij straatfotografie moet de fotograaf rekening worden gehouden met de regelgeving (wetten) en religie van het land. Wanneer de fotograaf naar een bepaald land gaat, is het dus slim om de regels rond fotograferen te onderzoeken.

Straatfotografie is gelinkt aan urban fotografie, waarbij de fotograaf onderdelen van de straat of stad fotograferen. Naast delen van de straten/stad, gebruikt de straatfotograaf ook portret en architectuur fotografie.

Hoewel bij straatfotografie meestal personen in een straat worden gefotografeerd, is dit niet noodzakelijk. Soms kunnen bepaalde stadsdelen, objecten en composities tijdens voldoende inhoud geven aan de foto’s.


Thema's:

Advertenties:

Woordenlijst:

Candid fotografie
Candid fotografie (verborgen camera) is het fotograferen van nietsvermoedende personen. Dit wordt veel toegepast tijdens straatfotografie, evenementen en door journalisten. De beelden en gezichtsuitdrukkingen zijn realistisch. Hoewel “verborgen” doet vermoeden dat het hier om een fotograaf gaat die zich verstopt in de bosjes om te wachten tot het slachtoffer voorbij komt, is dit niet het […]

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: 50 Types of Photography
Auteurs:
Jaar: 2020
Geraadpleegd: 27 juli 2020
Website: www.stocksy.com
Artikel link: https://www.stocksy.com/blog/types-of-photography/