Vastgoedfotografie

Wat is Vastgoedfotografie?

Woordenboek Publicatie Vastgoedfotografie op 28 januari 2021
Vastgoedfotografie
Onroerendgoed fotografie
Real estate photography
Makelaar fotografie
Woningfotografie

Bij vastgoedfotografie worden foto’s gemaakt voor verkoop van een woning en/of bedrijfspand. Zowel de binnenkant (interieur) als buitenkant (exterieur, tuin, omgeving) worden uitgebreid gefotografeerd.

De foto’s van de te verkopen of verhuren woningen en/of bedrijfspanden worden geplaatst op websites zoals Funda.nl en Jaap.nl. Daarnaast zal een foto met beschrijving verschijnen in de mails van de makelaars en in de etalages. Doel is de kopers een realistisch beeld te laten zien van de woningen.

Het fotograferen van vastgoed is een specialistisch vak, waarbij de woning of het bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk wordt gepresenteerd. Vaak worden de foto’s gepresenteerd in combinatie met een video en plattegrond.


Thema's:

Advertenties:

Woordenlijst:

Architectuur fotografie
Het fotograferen van gebouwen, monumenten, interieur en exterieur valt onder architectuur fotografie. De foto’s geven een accuraat beeld van de gebouwen, gefotografeerd met speciale camera’s en maken gebruik van speciale technieken. De foto’s kunnen worden gezien als kunst of om de esthetiek van een object aan te tonen.
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsfotografie richt zich op het bedrijfsleven, waarbij beelden worden gemaakt ter ondersteuning van de groei en ontwikkeling van een bedrijf. De foto’s worden meestal gebruikt voor marketing en promoties. Foto’s worden gemaakt van de eigenaren, producten, personeel/teams of diensten. Door bedrijfsfotografie kunnen bedrijven hun verhaal vertellen over wat zij nu precies bieden. Bedrijfsfotografie maakt gemaakt […]
Drone fotografie
Een type luchtfotografie waarbij het beeld wordt gemaakt door een drone. Een drone is een onbemand vliegmachine, wat op afstand bestuurd wordt. Vanaf grote hoogte kan een drone in combinatie met een camera prachtige foto- en videobeelden maken. Voordelen van drone fotografie: Kan foto’s maken vanuit de lucht. Relatief goedkoop, zeker in verhouding met andere […]
Indoorfotografie
Indoor fotografie is het maken van foto’s binnen een huis/woning of andere type gebouw. De fotograaf maakt gebruik van de instellingen van de camera en apparatuur om het gebrek aan omgevingslicht op te vangen. Vooral makelaars en meubelzaken maken gebruik van indoor fotografie.

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijving
Funda.nl Website met een ruim aanbod van woningen en bedrijfspanden die te koop of te huur zijn.
JAAP.nl JAAP.NL verzamelt al het woningaanbod van Nederland, waardoor huizenzoekers een goed overzicht hebben van alle huizen die op dat moment in Nederland te koop of te huur staan. Zo hoef je niet meerdere websites af te speuren naar je droomhuis.

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: 50 Types of Photography
Auteurs:
Jaar: 2020
Geraadpleegd: 27 juli 2020
Website: www.stocksy.com
Artikel link: https://www.stocksy.com/blog/types-of-photography/