Virus hoax

Wat is Virus hoax?

Woordenboek Publicatie Virus hoax op 06 april 2021

Virus hoax


Trump Hoax

Bericht over een niet bestaand virus. De bedoeling van het bericht is dat de lezer deze doorstuurt (mailt) naar andere personen, zodat deze ook weer het bericht verder verspreid.

Een virus hoax kan bestaan uit:

  • Het virus is onvindbaar door de nieuwste virusscanners.
  • Het virus is uiterst gevaarlijk.
  • Lees geen mails met bepaalde onderwerpen, zoals Budweiser frogs.
  • De waarschuwing komt van een grote software leverancier, internet provider, overheidsinstelling, politie en/of de NCSC.
  • Het virus kan iets wat nog niet eerder heeft kunnen doen, bijvoorbeeld het infecteren zonder dat daarvoor een actie voor nodig is (A moment of silence-hoax).
  • Technisch geklets over wat het virus doet, bijvoorbeeld dat het virus de processor van de computer kan brengen tot een “nth-complexity infinite binary loop” (Good Times-hoax).
  • Verspreid het virus, zodat anderen gewaarschuwd kunnen worden.

Hoewel het beschrijven van een virus geen nadelige effecten kan hebben voor de computer, kan het toch hinder veroorzaken. Wanneer het bericht vele malen wordt gekopieerd en verstuurd, kan het mailservers belasten. Het is een manier om een “virus” te creëren zonder dat de maker kennis hoeft te hebben van een programmeertaal.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Hoax


          

Thema's:

Woordenboeken:

Woordenlijst:

DoS attack
Hacker aanval, waarbij de hacker een computer of webserver zo druk te laten maken of te laten afsluiten, zodat gebruikers/bezoekers deze niet meer kunnen gebruiken. Vooral websites zijn het doelwit van dit type aanval. Tijdens deze aanval wordt over het algemeen geen data gestolen of aangepast, maar gaat het bedrijf wel veel geld kosten. Bij […]
Kettingbrief
Een kettingbrief is een mail, berichtje of een gewone brief die de ontvanger probeert te overhalen om deze te kopiëren en door te sturen naar de contactpersonen van de ontvanger. Het succes van een kettingbrief is afhankelijk van de geloofwaardigheid van het verhaal en de ontvankelijkheid van de ontvanger. Bij een kettingbrief wordt geen gebruik […]