White Hat

Wat is White Hat?

Woordenboek Publicatie White Hat op 03 februari 2021
White Hat
Ethical Hacker
Etisch hacker

White hat hackers (Ethical Hackers) zijn de brave jongens van de hacker wereld. Ze helpen mee om virussen te verwijderen, voeren penetratie testen (pentesten) uit en helpen mensen aan kennis over bekende kwetsbaarheden en hoe ze te verwijderen.

De meeste white hat hackers zijn in bezit van kwalificaties en diploma’s op gebied van security, waaronder de certificaten CEH (Certified Ethical Hacker) en ECSA (EC-Council Certified Security Analist) van EC-Council. Deze hackers hebben vaak verregaande kennis van computers, netwerken, programmeren, hacken en security.

De white hat hackers werken bij bedrijven of als zelfstandige (ZZP). Ze houden van de uitdaging om de gaten in de beveiliging te vinden, maar zullen er geen misbruik van maken.


Thema's:

Gerelateerde blogs:

6 Hoeden en een script kiddie

In de zogenaamde Spaghetti Westerns kun je aan de hoeden zien welke cowboys goed zijn en welke cowboys slecht zijn. Een kwaadaardige cowboy zal altijd een zwarte hoed dragen, terwijl de helden altijd witte hoeden hebben. Helaas werkt dit niet zo in de werkelijkheid. Hackers, crackers en script kiddies zullen over het algemeen geen hoeden […]

Gepubliceerd op 03 februari 2021 onder categorie Security

Verder lezen...

Advertenties:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijving
EC-Council EC-Council is een organisatie die diverse certificaten levert voor security professionals, zoals CEH (Certified Ethical Hacker) en ECSA (EC-Council Certified Security Analist).

Bronvermelding:

Bron: Artikel op website
Artikel: 7 Types Of Hackers You Should Know About
Auteurs:
Jaar: 2018
Geraadpleegd: 3 februari 2021
Website: Dark Technology
Artikel link: https://darkinfotech.wordpress.com/2018/03/31/7-types-of-hackers-you-should-know-about/